Pommittajan paluu

Hyvää päivää!

Kotiuduin eilisiltana ilmeisen monta sukkaparia ja muutamat alushousut köyhempänä ja jaksauduin tyhjentämään kameran muistikortin koneelle (craptop käytössä edelleen, mutta Acer on mitä luultavimmin saapuva tänään, jee!), valikoin kuvista parhaat ja pienensin niitä lievästi. Muutaman tunnin unien jälkeen energiaa riittää taas bloggaamiseenkin, joten tulin jakamaan terveiseni Englannista.

Kello 8:25 lähtenyt lento sujui hyvin. Jännityksestä huolimatta navigoin Helsinki-Vantaan lentokentän läpi sujuvasti. Muita vaihtoehtoja siellä ei oikeastaan olekaan, sillä Helsinki-Vantaa on lentokentäksi hyvin nopea ja selkeä. Öinen kenkävalintani kostautui hyvin nopeasti ja jalkojani särki aivan mielettömästi Manchesteriin saapuessani. Kun vihdoin pääsin levähtämään lentokentän kahvilaan, laskin muun muassa henkilöllisyyteni ja rahani sisältäneen käsilaukkuni tuolini viereen ja tietysti unohdin sen siihen. Huomasin laukun katoamisen vasta automatkalla kohti Blackpoolia. Ajoimme takaisin lentokentälle.

Laukkua ei näkynyt kahvilassa, mutta henkilökunnan mukaan turvamiehet olivat vieneet sen mukanaan. Pitkän lenkin jälkeen löysimme kuin löysimmekin henkilön, joka otti puhelimitse yhteyttä mieheen, joka palautti laukkuni. Kyseinen mies kertoi, kuinka paikalle oli soitettu poliisi ja kuinka he olivat olleet vähällä evakuoida kolmanneksen koko lentokentästä edellisviikkoisen pommiuhkauksen vuoksi. Kaikkea sitä ehtii saada aikaan puolen tunnin aikana.

Punaisia puhelinkoppeja, jee!

Blackpoolissa viettämiini 15:n päivään sisältyi visiitti Blackpool Zoohon. Apina tarrautui hihaani ja sai sen seurauksena ruiskauksen vettä päälleen. Saukot kuusysäilivät ja porot näyttivät herkullisilta. Maailman pienintä apinaa ei näkynyt missään - lieneekö liian pieni nähtäväksi.


Kävin ensimmäistä kertaa elämässäni katolisessa kirkossa. En ole uskonnollinen enkä kuulu kirkkoon, mutta voisin mielenkiinnosta käydä tuolla uudestaankin. Kirkossa lymyillyt pappi yllätti mut puhumalla mulle uskonnollisuuksia - etenkin kysyessään mitä mieltä olen jumalan naiseudesta. Tukisin tietysti ajatusta, jos mulla olisi jumala. Ateistisesta asenteestani huolimatta tuin kirkkoa 20 pennyllä ja sytytin tuikun koirani Tinkan muistolle.


Blackpool Tower on ilmeisen pakollinen vierailukohde, mutta se ei tehnyt muhun vaikutusta. Paljon hehkutettu lasilattiahärpäke, jolla seisomisen pitäisi olla hurjaa ja jännää, ei saanut mussa aikaan minkäänlaisia tuntemuksia. Lasi oli niin naarmuuntunut, että se näytti lähes normaalilta lattialta. Olisin paljon mielummin ollut kuten eräs nimeltä mainitsematon henkilö (köh), joka tarrautui seiniin ja hivuttautui niitä pitkin eteenpäin. Kaikesta huolimatta tornin näkymät olivat kuitenkin ihan kivat.

Näköalatornin yhteydessä on onneksi kuitenkin Blackpool Tower Dungeon, jota ehdottomasti suosittelen kaikille kaupungissa käyville! En osannut odottaa mitään; itse asiassa luulin, että olimme matkalla näköalatorniin... oudon, synkän, keskiaikaisen lavasterakennelman kautta. Viiden hengen ryhmässä koettu tunnin mittainen show oli yllättävä, hauska ja vähän pelottavakin - kokonaisuudessaan nerokas.


Blackpool Towerin tanssisalia voisin kuvailla titanicmaiseksi kokemukseksi. En odottanut päätyväni moiseen paikkaan, enkä sinne ulkonäköni puolesta sopinut, mutta rauhallisen pianomusiikin soidessa tunsin oloni melkein aateliseksi.

Comedy Carpet.

Ennen Manchesterin lentokentälle palaamista pääsin vierailemaan Old Traffordin edustalla. Ylihinnoitellusta Manchester United -kaupasta ostin jalkapalloa tiiviisti seuraavalle isälleni tuliaisiksi Manchester United -sukat sekä -hanskat.


Englannissa mua kummastutti vesihanojen alkeellisuus; siis se, että kylmä ja kuuma vesi tulevat eri hanoista. Totuin sisälle päin aukeaviin oviin vasta reissun viimeisinä päivinä. Enkä uskonut osaavani ostaa hyviä lahjoja ennen Phil Schwarzmannin kirjaa How to Marry a Finnish Girl.

Ostin itselleni jotain muuta kuin ruokaa vasta viimeisenä päivänä: mukaani lähti Game of Thronesin ensimmäinen tuotantokausi sekä kauan kaivattu Dishonored, jonka XBox 360 -version kanssa jo tappelin muutamana iltana Englannissa.

© Matthew

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti